Uppdatering om den här månaden

Allmänt / Permalink / 0
Käkar frukost just nu och tänkte då passa på att blogga lite! :) Har två stycken deadlines nu på söndag, och båda ska vara klara senast 23.55 den kvällen. xd Den ena är en hemtenta på genus kursen som består av två uppgifter, där vi ska jobba med en författare och ett verk av den på varje uppgift. Så sammanlagt är det två författare som vi ska jobba med. Jag har valt att arbeta med Moa Martinson och hennes bok "Kvinnor och äppelträd", samt Victoria Benedictsson och hennes bok "Pengar". 
Uppgifterna går iaf ut på att vi ska leta fram olika exempel på hur de beskrivs i olika litteraturhistoriska översiktsverk, samt diskutera och analysera böckerna. I uppgiften om Benedictsson ska jag även jämföra "Pengar" med en annan novell hon har skrivit som heter "Ur mörkret". :) Börjar snart bli klar med denna, har jag tur så kan jag skicka in den redan idag. :p
Den andra uppgiften som har deadline på söndag är en diskussionsuppgift till psykologi kursen där vi ska diskutera om romanen "Therese Raquin" av Emile Zola och den gotiska novellen "The Fall of the House of Usher" av Edgar Allan Poe. Den är dock endast max 3 sidor långt så ska börja på den när jag är klar med hemtentan på genus kursen. :)
 
Annars så händer inte så mycket mer i helgen, vad jag vet iaf. Är dessutom förkyld så nu under Corona tider är jag inte så taggad på att vara ute så mycket. Brukar istället, när jag inte pluggar då, spela Divinity på datorn, se på serier, läsa böcker eller hitta på något med sambon. :) Jag hoppas iaf att det lugnar ner sig till sommaren med Corona osv, så man kan fara ut då och hitta på mer saker! Som att sola, bada, festa osv. 
Btw så blir jag även faster till ännu en pojke i augusti, Teodor ska nämligen få en lillebror! :) Woop woop! Är glad för min bror å Carinas skull å :)
 
Bombar lite bilder från denna månad, see ya! :)
 
1 mars, Tyr hittade nytt ställe å hänga på xd
 
4 mars, woop woop
 
Från samma dag, saknar redan att äta stekta bacon å ägg xd (ska nämligen helst undvika att äta detta pga gallsten)
 
6 mars, jag och Anton hade underbar datekväll med kinamat å bio :) (På tal om vad jag inte längre kan äta så kan jag även inflika att jag ska undvika att äta friterat, så lär inte bli så mycket kinamat framöver :/)
 
Sen blev de dessert :) (har provat äta lite glass i veckan och har funkat bra, men ska egentligen undvika det å xd)
 
8 mars, blev riktigt gött :)
 
13 mars, Carina fyllde år så blev fika hos dem med massa gott :)
 
18 mars, på tal om Corona tider....
 
19 mars, lol xp
 
25 mars, vi såg en koreansk skräckfilm som heter "The Wailing", var riktigt bra tyckte vi båda :)
 
Från igår :)
 
Eftersom jag inte tagit så mycket bilder den här månaden så bju jag på en gamm-självis å :)
Till top